Expedition ICE & DESERT

Sommarens lilla expedition har äntligen börjat ta form. Låt mig presentera EXPEDITION ICE & DESERT – De två ytterligheterna

Den första delen i den här tvåstegsraketen är redan bokad och klar. Det kommer att bli Afrika och den gamla Tyska kolonin Namibia.

Världens största sanddynor i Sossusvlei, fantastiskt djurliv i Etosha nationalpark, världens äldsta öken i form av Kalahari, Skeleton coast, och mycket mycket mer kommer att upplevas.

Detta kommer att göras helt på egen hand i en 4×4 bil som kommer att hyras under två veckors tid.

En sådan här: http://www.savannacarhire.com.na/Toyota-FD-1-Single-Cab-rent-hire-in-namibia_1400626111.html där campingutrustning och tält ingår. Det kommer med andra ord bli en del nätter ute i den Afrikanska bushen.  En härlig frihet att åka vart man vill, när man vill. Och egentligen det enda vettiga sättet att resa runt i Namibia.

Den andra delen är fortfarande lite oklart. Men ambitionen och planerna är att efter hemkomst den 30:e juli, packa om ryggsäcken och åka vidare upp till Grönland. Denna gången till västkusten. Jag har varit på östkusten förrut, i Kulusuk.

Då de arktiska områdena ligger mig väldigt varmt om hjärtat vill jag även se västra Grönland. Planerna är i nuläget att besöka tre ställen. Kangerluassaq, denna gamla Amerikanska militärbas som numera har en av världens största populationer av Myskoxar.

Sedan vidare till Sisimiut , Grönlands näst största samhälle (Efter huvudstaden Nuuk). Vandring och eventuell båttur ute på fjorden för att fota och se valar. Sista stoppet blir egentligen huvudmålet för västra Grönland, Ilulissat. Med dess fantastiska isfjord med norra halvklotets mest produktiva glaciär. Även upptagen på Unescos världsarvslista. Även här vandring och chans till världens största däggdjur, valen. Allt som allt ca 1 vecka.

På kartan har jag markerat de tre platserna med en svart prick.

 

 Planerna för Grönland är inte riktigt spikade ännu utan kan komma att ändras.

EXPEDITION ICE & DESERT – De två ytterligheterna,  Kommer bli riktigt spännande så välkommen att följa med!

av travelante

En kommentar på “Expedition ICE & DESERT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s