I Magellans fotspår

Så har då planerna för den stundande resan till Patagonien successivt växt fram.

Den kommer alltså att gå i området som i mångt och mycket är influerad av den Portugisiska upptäcktsresanden Ferdinand Magellan som var den förste Europé i området år 1520.

Patagonien. En region som innefattar både Argentinas och Chiles södra delar

Namnet Patagonien kommer från det spanska ordet  ”Patagón” som Magellan myntade när han för första gången såg ovanligt storvuxna människor som bebodde området. ”Patagón” betyder ungefär stor-fot.

Magellan fick även sin titel inprintad i det kända Magellans sund som förbinder Stilla Havet med Atlanten och som är en viktig genomfartsled för fartyg som slipper runda Kap Horn och Magellanpingvinen som jag förhoppningsvis kommer att tillbringa lite tid med.

Planerna ser ut som följer. LAN Argentina tar mig direkt från Buenos Aires ner till El Calafate för lite glaciärbesök på Perito Moreno. Sen buss vidare till El Chalten för vandring bland Cerro Torre och Mt Fitz Roy.

Sedan flyg ner till Ushuaia där MagellanPingvinerna kommer få sig ett besök, tillsammans med både Albatrosser och Sjölejon. Tierra Del Fuego Nationalpark kommer att besökas för vandring samt att det kommer att bli fiske i Lake Yakush.

Resan avslutas med ett par dagar i Buenos Aires för några härliga stekar och en tango.

av travelante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s