Framtiden

Tänkte ge mig på en tio-i-topp-lista vad gäller framtida resplaner.

Jag inser rätt snabbt att jag har att göra ett tag till om jag ska uppfylla allt jag vill 🙂

Detta är vad som gäller just nu, imorgon kanske nånting helt annat 🙂  och utan inbördes rangordning ser mina framtida resedrömmar ut såhär…

Någon som ska med?

1. Georgien/Armenien

Starta i den Georgiska huvudstaden Tblisi. Ta sig till Tusheti national park (http://www.tusheti.ge/index.html) för lite härlig vandring bland småbyar och gröna dalar. Vidare till huvudmålet, nämligen bergskedjan Kaukasus. Utgångspunkt är den lilla byn Svaneti (http://www.svanetitrekking.ge/eng/trekking.htm) och därfrån utgår en mängd leder upp i bergen. Sedan ner mot Svarta havet och in i Armenien för att sedan flyga hem ifrån dennes huvudstad Yerevan.

2. Alaska

Utgångspunkt Anchorage. Bila runt. Från Seward i söder där de vackra Kenai Fjordarna ligger med sin spektakulära natur (http://www.kenaifjords.com/), till Deadhorse vid norra ishavet via den mytomspunna Dalton Highway (http://sv.wikipedia.org/wiki/Dalton_Highway).

Juneau med dess vackra Tracy Arms (http://www.adventureboundalaska.com/index.html) ,och för att skåda både Val och Späckhuggare på nära håll är ett måste. Liksom Katmai Nationalpark. Världens Björntätaste område för att se fiskande Björnar i legendariska Brooks Falls.

 

3. Uganda/ Kilimanjaro

Bestiga Afrikas högsta berg och tillika världens högsta vulkan, Kilimanjaro. För att sedan bussa till Kampala i Uganda och vidare till Bwindi för att besöka Bergsgorillorna (http://www.uwild.net/index.htm) innan dom försvinner. Även Murchinson Falls (http://en.wikipedia.org/wiki/Murchison_Falls) är en given sevärdhet.

 

4. Borneo/Brunei

Start i Kota Kinabalu. Börja med att bestiga Sydostasiens högsta berg Mount Kinabalu 4095m för en fantastisk soluppgång över Borneos regnskogar. Vidare till Sandakan för att utforska regnskogen på nära håll (http://www.naturelodgekinabatangan.com/index.php). Orangutanger står självklart högt upp på vad man vill se. Även Danum Valley har helt orörd regnskog att erbjuda (http://www.borneonaturetours.com/www/default.aspx).

Vidare ner genom Brunei till Mulu Nationalpark och dess spektakulära grottor och grottsystem (http://www.mulupark.com/htm/cave_activities/index.htm). Flyger tillbaka från Kuching.

5. Indonesien, Komodo/Rinca och Flores

Kan med fördel kombineras med resan ovan till Borneo. Utgår ifrån LabuanBajo på ön Flores. Därifrån Med båt ut till Rinca eller Komodo för att se de forntida jätteödlorna Komodovaranen. Vidare utforska ön Flores. Bland annat Kelimutu Lakes (http://indahnesia.com/Images/Information/PAR/PAR_kelimutu_lakes.jpg)

6. Grönland/Ilulissat

Tillbaka till Grönland. Denna gången västkusten och samhället Ilulissat med den vackra Isfjorden Disco Bay som är med på Unescos världsarvslista. Vandringar, glaciärer, Knölvalar, isberg och Myskoxar är något som kommer upplevas. http://www.greenlandtours.gl/default.asp?page=24

7. Bila till Kroatien/Dubrovnik

Via Tyskland, Polen, Slovakien, Ungern och in i Kroatien för slutmålet Dubrovnik. Av en del kallad världens vackraste stad. En mängd stop på vägen. Bratislava, Budapest, Öluffa utanför Split, Tatrabergen i Polen med mera med mera…

8. Bila på de Skottska högländerna

Starta i Edinburgh. Färden går via Storbritanniens högsta ”kulle” Ben Nevis, leta odjuret i Loch Ness och vidare uppåt. Kanske ända upp till Orkney Öarna? Tillbaka längs den västra kusten för besök på bland annat hebriderna.

9. Nepal/Island Peak

Tillbaka till Himalaya och Nepal. Denna gången för att bestiga en riktig topp. Och då är Island Peak 6189m ett lämpligt val med min erfarenhet.

10. Uzbekistan/Kirgisztan

Mytomspunna platser i Uzbekistan såsom Samarkand, Tashkent, Khiva och Bukhara kombinerat med Kyrgysztan för nomadfolk och de sista människorna som fortfarande jagar med örnar som hjälpmedel.

Bubblare:

Nordkorea, Galapagosöarna och Paris

av travelante

3 kommentarer på “Framtiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s