Ukraina i bilder

Eftersom det nu är över en vecka sedan Ukraine International tog mig tillbaka till Sverige från Kiev är det inte mer än rätt att det kommer lite bilder från resan och en kort kort sammanfattning.

Resan började i Kiev. En trevlig, ren och ganska mäktig stad med mycket fin arkitektur. Det pampiga ”gamla Sovjet” lever kvar i byggnaderna.  Annars är det inte mycket av det gamla öst kvar i denna stad. Flashiga bilar, gucci väskor och lägenhetspriser som är de högsta i hela östeuropa var ett bevis på att Ukraina numera är ganska välmående.

Kiev

Independence Square, Kiev

26 April 1986 vaknade världen upp till en ofantlig katastrof. Reaktor 4 vid Chernobyl´s kärnkraftverk hade exploderat kl. 01.23.45

Vägspärr

Vägspärr till den förbjudna zonen

Reaktor 4

Reaktor 4 vid Chernobyl

Staden Prypiat Ca 3km ifrån kärnkraftverket bosatte 50 000 inv vid tidpunkten för explosionen. 2 dagar efteråt var staden helt evakuerat. Allt lämnades. Det ingen visste då var att invånarna aldrig någonsin skulle komma tillbaka…

Prypiat

Ruinstaden Prypiat

Resan gick vidare nedåt Svartahavskusten. Städer som Odessa, Sevastopol, Simferepol, Balaklava, Yalta och Sudak passerades för att till sist nå resans mål och vändpunkt innan återfärden till Kiev, nämligen nationalparken Kara-Dag.  Långt ute på Östra Krimhalvön ligger denna lilla pärla till nationalpark i ett vulkanlandskap från svunna tider.

Kara-Dag nationalpark

Kara-Dag nationalpark

Kara-Dag nationalpark

Kara-Dag nationalpark

Kara-Dag nationalpark

Kara-Dag nationalpark

För mer bilder är det bara att klicka i kolumnen ”resor” till höger på startsidan.

av travelante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s