Ukraina rapport

Befinner mig i Odessa vid svarta-havet for tillfallet.

Vantar pa natttaget som ska ta mig till Krim halvon. En resa pa 12 timmar.

Tankte ladda upp en bild med mig vid Reaktor 4 , Chernobyl men jag har visst glomt sladden… Bilder kommer saledes en annan gang 🙂

Chernobyl var i alla fall en ganska bisarr upplevelse. Och jag hoppas att jag inte ar stralskadad nu 🙂 Det var i alla fall 400ggr mer stralning dar vi stod vid reaktor 4 an vid normala forhallanden. Dock gor det inget den korta stund man ar dar. Helt ofarligt.

Kiev var en ytterst trevlig upplevelse. En maktig stad med vacker arkitektur. Rent frascht och det kommer garanterat att bli ett populart weekend resemal inom en snar framtid.

Natttag hit till Odessa dar jag idag gatt i katakomber 14 meter under marken som Sovjetunionen anvande mot tyskarna under andra varldskriget. Folk bodde dar under i gangarna i 2-3 ar. Vapen, kommunikations utrustning, monument pa Stalin och Lenin, sjukhussangar, kok. Allt var kvar dar nere… Ganska bisarr upplevelse det med.

Det marks att Ukraina har fatt pengar. Landet borjar lamna det gamla ost. Flashiga suvar och mercedesar samsas med Lador fran -70 talet pa vagarna.

Nu ska jag vidare till Krim. Bilder kommer som sagt nar jag kommer hem!

Jo just det, en tryckande varme varje dag pa over 30 grader ar det som erbjuds har.

av travelante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s